Doubí "B" : Vratislavice 2:1 (2:0)

01.06.2014 22:15

V neděli jsme sehráli další zápas v Doubí, ale tentokrát jsme zde byli jako hosté. Domácí stále ještě bojují o první příčku v tabulce i když v minulém kole si situaci hodně zkomplikovali a musejí doufat ve ztráty Osečné.

            Náš výkon byl poznamenám velkou absencí hráčů základní sestavy. A tak dostali alespoň šanci ti, kteří toho moc neodehráli a kluci z dorostu. V prvním poločase byli domácí lepším týmem. Fotbal to byl spíš od vápna k vápnu, ale domácím se podařilo dostat se do dvou šancí a ty vyžít. Nejprve se v 11. minutě dostal za hranicí velkého vápna k odraženému míči po standardní situaci domácí hráč a nikým neatakován trefil krásně k tyči 1:0. Hosté se domácím vyrovnali v držení míče, ale s jedinou jejich střelou si poradil domácí brankář. Navíc se domácím podařilo vstřelit brzy druhý gól, kdy nejprve na půlce chyboval Jiskra, když přihrál míč soupeři. Hra se poté přenesla na druhou stranu, kde si hosté navíc špatně přebrali útočící hráče a po centru se prosadil hlavou domácí Dráb 2:0. Více šancí neměli ani domácí a tak se šlo do šaten za stavu 2:0 pro domácí.

            V druhém poločase se obraz hry nezměnil až do 74. minuty. To byl ve vápně domácích faulován Zejbrlík a byla z toho penalta, kterou Žabka proměnil 2:1. Od té doby už na hrací ploše existovalo prakticky jen jedno mužstvo. Hosté zamkli domácí na jejich polovinu a ti už po zbytek zápasu jen odkopávali. Bohužel se hostům už vyrovnat nepodařilo, ale šance na to ještě měli. Nejprve Jarda Preissler se ocitl na chvíli za obranou, ale míč si zpracoval na svoji slabší levačku a přestřelil. A poté se do ještě větší šance dostal Lukáš Žabka, kterého vysunul Čermák, ale  tváří v tvář domácímu golmanovi netrefil branku. Hosté měli ještě nějaké standardní situace, ale s těma si domácí obrana dokázala poradit. A tak skončil zápas nejtěsnějším rozdílem 2:1.

 

Na to v jaké jsme byli sestavě považuji výsledek za úspěch. Navíc předvedená hra v druhém poločase nebyla vůbec špatná a také nechybělo moc a mohli jsme získat i nějaké body. Jsem rád, že si zahráli i kluci, kteří normálně moc nehrají. Ale to byl i náš cíl, aby si mohli zahrát všichni. Dobrý zápas odehráli i oba dorostenci Radek Komárek a Denis Zejbrlík.         

 

Branka: 74. Žabka z penalty

Rozhodčí: Pavlů         ŽK: 1:2           Diváků: 50

Sestava: Jirák – Krejčík, Jiskra, Komárek, Vavřena (55. Balaš) – Čermák, Žabka, Preissler, Zejbrlík – Šída (65. Sandleiter), Dědič

Ostatní výsledky:

Nové Město:Frýdlant „B“  6:0, Jindřichovice:Kr.Studánka „B“ 2:4, Osečná:Gasservis 4:1, Jablonné:Višňová „B“ 2:2, Hlavice:Dětřichov 2:3