Nové Město p. S. : Vratislavice 3:3 (1:2)

14.06.2014 11:40

K poslednímu soutěžnímu zápasu jsme zajížděli na horkou půdu Nového Města. Tento tým nás v úplně prvním zápase sezony vyprovodil výsledkem 1:7 a celou sezonu se pohyboval v horních patrech tabulky a tak bylo jasné, že nás nečeká vůbec nic lehkého.

A to se také hned od začátku projevilo. Domácí na hosty vlétly a ti jen se štěstím jejich úvodní tlak přežili bez inkasované branky. Domácí měli minimálně tři brankové příležitosti, ale buď hosty zachránil vynikající Jirák nebo domácí zradila jejich nemohoucnost v zakončení. Postupně se začali osmělovat i hosté, vyrovnali hru a  také se dostali do brankových příležitostí. Tu první měl Jakub Štefan, kdy využil nepřesnosti v domácí obraně, ale jeho střelu stačil vyrazit domácí brankář. Úměrně zvýšené aktivitě hostů přibývali chyby domácích a tak se i počet hostujících šancí navyšoval, ale výsledek v zakončení byl stejný jako u domácích. Až do 35. minuty, to se už hostům podařilo využít zaváhání v domácí obraně a Petr Dědič otevřel skóre zápasu 0:1. Domácí chtěli ihned odpovědět, ale v zakončení opět selhali a tak platilo známé nedáš dostaneš a ve 43. minutě zvýšil Jakub Štefan na 0:2, když postupoval skoro od půlky sám na domácího golmana a střelou k tyči mu nedal šanci. Domácím se ale podařilo ještě v poslední minutě snížit, když využili chyby v hostující obraně a domácí kapitán zlomil střeleckou nemohoucnost 1:2. Rozhodčí ihned po rozehrání poločas ukončil.

Domácí šli do druhého poločasu s cílem zápas co nejrychleji otočit ve svůj prospěch, ale ránu jim zasadil v 47. minutě opět Petr Dědič, který prošel téměř od půlky přes několik domácích hráčů a v zakončení nedal domácímu golmanovi žádnou šanci 1:3. Nutno podotknout, že Petr dělal domácím hodně velké problémy svou rychlostí a to také hrubě pociťoval při hře, kdy ti se ho snažili zastavovat fauly, které byly už za hranicí, ale tím, že spousty z nich nějakým způsobem ustál, zůstaly tyto zákroky rozhodčím nepotrestány. Vyvrcholením celého bylo jeho sestřelení domácím hráčem na zábradlí a obrubník lemující postraní čáru. Zato hosté byli za své fauly trestáni a tak v 69. minutě musel ze hřiště po druhé žluté Míra Krejčík. Od té doby už hosté spoléhali jen na brejky a domácí byli v trvalém tlaku. Tomu hosté odolávali až do 78. minuty, kdy se domácím po neštěstné teči hostujícího obránce podařilo snížit na 2:3. A v 85. minutě bylo ještě hůř to už to bylo 3:3, kdy se domácím podařilo přetavit svůj tlak na vyrovnávací gól. Poté už se nikdo do žádné šance nedostal a tak skončil zápas asi zaslouženou remízou 3:3.

Utkání jsme si hodně užili a kromě posledních dvaceti minut jsme byli domácímu favorizovanému týmu minimálně rovnocenným soupeřem. Na takovém hřišti jako má Nové Město je radost hrát, perfektně připravený trávník dával přiležitost pěknému fotbalu což se myslím i stalo. Utkání naznačilo, že je v příští sezoně na čem stavět a zároveň i na čem pracovat. Pokud si tým lépe sedne a bude i trénovat větší počet hráčů myslím, že se není čeho bát. Tento zápas byl i mým posledním v roli trenéra mužů a od nové sezony tým přebírá pan Josef Šoun  -  Roman Jiskra.

 

Branky: Dědič Petr 2, Štefan Jakub

Sestava: Jirák - Krejčík, Jiskra, Komárek, Zejbrlík - Hůza, Preissler, Žabka, Štefan Jiří (60. Čermák) - Dědič, Štefan Jakub

Rozhodčí: Novák                                ŽK: 2:3        ČK: 0:1