Osečná : Vratislavice 8:5 (4:3)

19.05.2014 22:33
V sobotu bylo počasí, že by člověk psa nevyhnal, ale fotbal se v Osečné hrál. Byl to fotbal, který se musel každému divákovi líbit (o to méně trenérům), ale vzhledem k počasí jich moc nedorazilo. Obě mužstva předvedla bezstarostný fotbal nahoru dolů a spoustu gólů.
            Začátek zápasu patřil domácím. Ti na hosty vlétly a během deseti minut si vytvořili tři brankové příležitosti. První dvě zahodili a třetí v 9. minutě už skončila v brance 1:0. Hosté se z úvodního tlaku oklepali a v 16. minutě po krásné akci vyrovnal Žabka, když tváří v tvář golmanovi nezaváhal. Ve 22. a 28. minutě opět po krásných akcích otočil skóre Jirka Štefan 1:3. Tento stav asi hosty ukolébal a hned vzápětí domácí snížili. V 31. minutě po roku skóroval hlavou domácí hráč 2:3. V 33. minutě už bylo vyrovnáno, po závaru ve vápně hostí zahrál rukou hostující obránce a kopala se penalta, kterou domácí hráč proměnil 3:3. Hra byla vyrovnaná a šance se střídaly na obou stranách. Tu svou ve 40. minutě bohužel neproměnil hostující Dědič, kdy opět po křídelní akci Žabky těsně minul domácí branku. A platilo známé nedáš dostaneš. Ihned z protiútoku z odraženého míče otočil skóre ve prospěch domácích Janíček 4:3. A za tohoto stavu se šlo i do kabin.
            Druhý poločas vyšel domácím skvěle. Hned z první akce se dostal ke střele domácí hráč, brankář jeho střelu vyrazil jen před sebe a pohotový Jarý zvýšil na 5:3. Kdo by si myslel, že to hostující tým složí, tak by se mýlil. V 65. minutě po kombinaci na jeden dotek středem se dostal tváří v tvář brankáři Petr Dědič a obloučkem na zadní tyč snížil na 5:4. Hosté mohli i vyrovnat, ale opět Dědič a poté i Žabka neproměnili své tutovky, kdy Dědič hlavičkoval z malého výpna před odkrytou brankou nad a Lukáš Žabka po kombinaci tentokrát sám před brankářem neuspěl. Domácím se ulevilo, když v 72. minutě proměnil další pokutový kop domácí hráč po faulu Vrány 6:4. Poté se domácím podařilo využít chyb hostí a navýšili skóre až na 8:4. V poslední minutě už jen upravil skóre z trestného kopu Jiskra, který stanovil konečný výsledek 8:5 pro domácí.
           Jeli jsme si zápas do Osečné užít a to se částečně povedlo. Směrem dopředu to šlo, zato dozadu to naopak moc nešlo a měli jsme i kopec smůly, protože čtyři góly jsme dostali po odražených míčích, kdy i když bylo našich hráčů ve vápně víc, míč se stejně odrážel k domácím a ti toho dokázali bohužel využít. My jsme měli ještě další šance, které se nám bohužel nepodařilo využít, ale takový je fotbal. Zápas jsme odehráli v improvizované sestavě, kdy nám pomohli kluci z dorostu a také Štefanovci, kteří začali po roce opět trénovat. Nikdo z kluků mě nezklamal a všichni si zahráli. Navíc si někteří svým výkonem řekli třeba i o místo v základní sestavě pro příští zápas – trenér R. Jiskra.
 
 
Rozhodčí: Mizera     ŽK 2:2            Diváků: 30
Branky: 22. a 28. Štefan Jiří, 16. Žabka, 65. Dědič, 89. Jiskra
Sestava: Jirák (80. Negru) – Čermák, Jiskra, Preissler, Zejbrlík – Štefan Jiří (72. Havelka), Mätzelt, Vrána, Žabka – Dědič, Šída (60. Štefan Jakub)