Rádlo : Vratislavice 5:5 (2:2)

02.08.2014 00:00

Branky : 3´- od začátku utkání tlak, Ondra Sandleiter unikl po křídle nahrál zpět na Honzu Čermáka a ten bez přípravy tvrdě k tyči 1 – 0 . První varování přišlo z domácí strany ve 12´, kdy jsme nestačili pokrýt střed hřiště, obrana zaspala a samotný hráč naštěstí střelil vedle. Následně další ztráta míče, útok domácích – 1 – 1. Tlak stále pokračoval, přehrávali jsme domácí jak pohybem tak i kombinačně. Toto však trvalo jen do 15´minuty. Pak získávali domácí převahu. Naši hráči bez pohybu, balón je neposlouchal zpracování, přihrávky to vše jako viděli míč poprvé. Ve 25´přišel další trest. Na polovině hřiště vhazujeme aut, špatné zpracování, rychlý protiútok domácích po pravé straně, David Exner zaspal na polovině soupeře, nechal za svými zády úplně volného hráče  2 – 1. Trápení pokračovalo. Ve 42´- jeden z mála světlejších okamžiků, na půlce hřiště sebral míč Honza Čermák a sám snad přešel přes pět hráčů a střelou pod brankáře vyrovnal na - 2 – 2.

Druhý poločas začal jak druhý skončil. Naší bezradnou hrou, bez pohybu, bez přesnosti přihrávek, bez vzájemné komunikace, prostě jak potulný rytíři. Hádání se s rozhodčím, nesoustředěnost na hru. A přicházeli tresty. 52´- nedůslednost v obraně, po střele domácích jsme nedokázali odvrátit míč do bezpečí a domácí trestali 3 - 2 (možná údajně z ofsajdu, ale to nebyl problém k řešení). Problémem bylo, že nedokážeme obsadit hráče, ukopnout včas míč apod. 62´ - jeden z dalších balónů za obranu, D.Exner opět zaspal, Honza Jirák možná zbytečně vyběhl za vápno a honil protihráče po vápně. Neobsazení ve hráčů ve vápně, přišel další trest 4 – 2 80´- únik domácích po naší pravé straně centr do vápna Jarda Preissler prohrál hlavičkový souboj 5 – 2. To bylo probuzení : Jako kdyby si hráči šetřili síly na závěr a od tohoto okamžiku zapnuli. Narážečky, nabízení se, vše v pohybu a každá akce zakončená alespoň pokusem o střelu. 82´- narážečka mezi M.Šídou a L.Žabkou před velkým vápnem soupeře a následná přihrávka vlevo na Honzu Opatřila a ten střelou přes celou branku na zadní tyč 5 – 3 87´- kopeme roh, přihrávkou na hranici šestnáctky a Lukáš Žabka střelou k tyči 5 – 4 89´- aut domácích před vlastní brankou, okamžité napadání Martina Šídy a Honzy Opatřila a po chybě stopera domácích Honza Opatřil zblízka vyrovnal na 5 – 5. Závěr zhodnocení : Snad kromě prvních a posledních deseti minut, hrůza, běs, nechuť. Nelze se vymlouvat, že se hrálo zase opět v jiné sestavě, ale fotbal se nedá zapomenout ze dne na den. Nechci některým hráčům sahat do svědomí, ale jejich svědomí nebude úplně čisté. Hlavně co se týká před zápasové životozprávy. Toto je můj pohled na celkovou hru a přístup hráčů. Co se týká hráčů Rádla, tak nastoupili jako společný tým Rádlo/Camel a doplněni různými mladými hráči z dorostu FK. Viz bývalý náš hráč Petr Matzelt a jiní mladíci z dalších mužstev.

 

Sestava: Jirák - Exner, Stolín, Němec (45. Preissler), Opatřil - Štefan Jiří, Slavík (60. Bergr), Čermák, Sandleiter - Šída (45. Štefan Jakub), Žabka