Višňová "B" : Vratislavice 3:3 (2:2)

02.04.2014 22:57

V prvním poločase padly sice čtyři branky, ale fotbal se hezký nehrál. Terén byl hodně hrbolatý a tak to byla spíš překopávaná než fotbal. Domácí měli hru založenou na nakopávaných míčích a hosté se jim v tom alespoň v první půli bohužel přizpůsobili.

            V rušném utkání měli výsledkově v první půlhodině navrch Vratislavičtí, kterým se povedly dvě akce. První z nich zakončil hned v druhé minutě z vápna pohotovou střelou přesně k tyči David Slavík a bylo to 0:1. Domácí to ale moc nezaskočilo a ihned se vrhli do útoku. Nakopávanými míči zásobovali obranu hostů. Těm se dařilo útoky domácích odrážet a navíc v 32. minutě po individuální akci Žabky z křídla zakončoval na malém vápně přesně Šidák a bylo to 0:2. To už se ve hře hostů objevovali i první náznaky kombinačního fotbalu. V 36. minutě se podařilo domácím snížit střelou z trestného kopu, kdy využili zaváhání hostujícího golmana. Ihned z protiútoku mohli hosté opět odskočit na rozdíl dvou branek, ale Krejčík netrefil na malém vápně ideálně balón a ten se dokutálel přímo do náručí domácího golmana. A pravidlo „nedáš dostaneš“ platilo i v tomto případě. Ihned z protiútoku domácích vyrovnal po zaváhání právě Krejčíka domácí útočník, kterému stačilo jen přehodit bezmocného golmana 2:2. A tak i skončil první poločas.

            Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva s cílem rozhodnout zápas ve svůj prospěch. V prvních deseti minutách se to dařilo lépe domácím a zatlačili hosty na svou polovinu. Podařilo se jim i vstřelit branku, která padla po dlouhém výkopu brankáře, který špatným odhadem prodloužil hostující hráč až k domácímu útočníkovi, který už si věděl rady a bylo to rázem 3:2 pro domácí. To byl pro hosty šok. Ze stavu 2:0 najednou prohrávali 2:3. Ale nezlomilo je to a dokonce přišli i na to, že se dá hrát kombinační fotbal. Od inkasovaného gólu zatlačili domácí na svou polovinu. Ti už spoléhali jen na brejky, které se jim naštěstí moc nedařily. Z tlaku hostí stojí za zmínku šance Slavíka, kdy se mu na zadní tyči nepodařilo míč usměrnit již za překonaného golmana. Dále střelu Petra Mätzelta, s kterou měl brankář hodně velké problémy, aby ji vůbec vytěsnil mimo branku. Až přišla 81. minuta a perfektní střela Krejčíka, který trefil přesně na zadní tyč z dobrých 25 metrů a bylo to 3:3. A tak už i zápas skončil.

 

Výsledek utkání bohužel ovlivnili naše individuální chyby. První poločas se nám herně vůbec nepovedl, ale podařilo se nám dostat do vedení 2:0. V momentě, kdy jsme začínali hrát i fotbal jsme dostali všechny góly. Poslední půlhodina už byla herně na úplně jiné úrovni a zaslouženě se nám podařilo vyrovnat. Škoda, že se nám nepodařilo dotáhnout ještě nějakou akci. S bodem jsem i nejsem spokojen. Vzhledem k tomu, že jsme hráli s týmem, který je v tabulce na 4. místě bych před zápasem bod i bral. Po průběhu ho i beru, ale mrzí mě, že jsme nedokázali lépe zvládnout nadějně rozjetý zápas – body mohly být klidně tři. Hrající trenér Roman Jiskra

 

 

Branky: 2. Slavík, 32. Šidák, 81. Krejčík

Rozhodčí: Dědek

Sestava: Jirák – Krejčík, Jiskra, Preissler, Hůza – Čermák (69. Hlava), Slavík, Vrána, Mätzelt – Žabka, Šidák (75. Šída)