Vratislavice : Gasservis Mníšek 2:0 (0:0)

12.05.2014 22:42

V neděli 11.5. nastoupili muži k důležitému „domácímu“ utkání proti týmu plynařů – Gasservisu. V prvních patnácti minutách byli lepší hosté. Dařila se jim lépe kombinace a díky nepřesnostem domácích měli i míč častěji pod kontrolou. Poté se už chytli i domácí, ale hra se odehrávala převážně mezi vápny obou mužstev. Druhá polovina prvního poločasu byla navíc hodně nervozní díky zákrokům na obou stranách. V jednu chvíli některé hráče zajímalo víc jak někomu nakopat než hrát fotbal. A v tomto duchu se dohrával i první poločas. Domácí měli pár křídelních akcí, kterým však chyběla finální fáze a také dva trestné kopy. V prvním případě Jarda Preissler trefil sice prostředek brány, ale brankář hostů měl s míčem takové problémy, že ho vyrazil jen před sebe na osamoceného Vránu. Ten se ho mohl zeptat kam ho chce, ale trestuhodně trefil pouze brankáře. V druhém případě byl na hranici velkého vápna faulován Dědič a Preissler střelou na zadní tyč přestřelil.Hosté měli také několik standardních situací, kdy dokonce z jedné z nich vstřelili gól, ale skórující hráč byl v momentě střely v ofsajdu a tak se stav neměnil. Poté se dostal ještě do jedné slibné šance hostující hráč, kdy po chybě domácích střelou z hranice velkého vápna minul domácí branku. A tak skončil i první poločas.

            Do druhého poločasu už vstoupili aktivněji domácí, ale opět to byla hra spíše od vápna k vápnu. Na domácí bránu snad nešla v druhém poločase ani jedna střela. Když už se k ní hostující tým dostal, tak je zablokovali domácí a nebo si centry sbíral pozorně chytající Jirák. Domácím se povedla desetiminutovka mezi 70. a 80. minutou. To se nejprve v 73. minutě po akci Vrána, Žabka, Dědič prosadil ve vápně a trefil na zadní tyč posledně jmenovaný a bylo to 1:0 pro domácí. V 78. minutě už to bylo 2:0. Opět po přihrávce z levé strany si na hranici velkého vápna zpracoval míč Dědič a vypálil. I když šla střela skoro doprostřed branky, tak na ní hostující brankář nestihl včas zareagovat. Petr Dědič se dostal ještě do jedné slibné příležitosti, kdy hostujícího obránce obral o míč, ale zakončil nepřesně. Poté dostali příležitost i kluci z lavičky a těsně před koncem se dostal ještě do velké příležitosti Martin Šída. Na hranici penalty si zpracoval míč, ale místo střely na bránu volil ještě kličku obránci a o míč přišel. A tak skončil zápas výsledkem 2:0 pro domácí.

            V prvním poločase to byl z naší strany špatný výkon. Nedokázali jsme si víckrát za sebou přihrát a odevzdávali spousty míču soupeři. Když jsme se konečně dostali do hry, tak nás zase zlobila finální fáze. Druhý poločas už byl z naší strany lepší a vypracovali jsme si i více brankových příležitostí, kdy se nám dvě povedly proměnit. V druhém poločase jsem byl spokojený s přístupem hráčů a začala se dařit i kombinace. Výborný výkon podal z dorostu zaskakující Denis Zejbrlík.

 

Sestava:

Jirák – Čermák, Jiskra, Preissler, Zejbrlík – Žabka, Slavík, Vrána, Hůza Jakub (88. Vavřena) – Šidák, Dědič (86. Šída)

 

Branky: 73. a 78. Dědič

 

Rozhodčí: Zaplatílek                          ŽK:     0:2                   Diváků:  30

 

Ostatní výsledky:  Dětřichov:Jablonné 7:1, Višňová „B“:Jindřichovice 4:1, Kr.Studánka „B“:Osečná 1:0, H.Řasnice:Nové Město 3:1, Frýdlant „B“:Hlavice 5:1