Vratislavice : Hlavice 2:0 (1:0)

25.05.2014 22:17

V neděli 25. května jsme za krásného počasí hostili na „domácí“ půdě v Doubí tým Hlavice. Ještě nedávno třetiligový tým (s úplně jiným kádrem) má v současné době úplně jiné starosti a pohybuje se na sestupových příčkách a podle toho také vypadala předvedená hra.

            Od začátku hosté zaparkovali svůj autobus ve svém vápně, maximálně kousek kolem něj a bránili v devíti lidech svou branku. Zbývající dva hráči zůstávali na pulce, ale do hry se moc nedostali. Hosté si prakticky kromě jednoho trestného kopu v druhém poločase, který šel stejně mimo branku, nevytvořili žádnou příležitost. Vše buď vyřešila pozorná obrana a nebo při nakopávaných balónech za obranu brankář Jirák. Domácí od začátku zápasu diktovali tempo a snažili se o kombinační hru. Ta se jim celkem dařila a vypracovali si i nějaké brankové příležitosti. Hlavně David Slavík, který mě dvě možnosti ke vstřelení branky. V prvním případě se mohl brankáře zeptat kam to chce, ale ten předvedl perfektní zákrok a vyrazil střelu na roh. V druhém případě trefil Slavík tyč. Dvě příležitosti měl i Jiskra, ale v prvním případě po rohu dokázal hlavou jen lehce škrtnou míč a ten šel mimo a v druhém případě z trestného kopu – brankář jeho střelu k tyči vyrazil, ale z následného závaru už nic nebylo. Poté tempo hry trochu opadlo a domácí se malinko přizpůsobili hře hostů. Ale ve 37. minutě se jim podařilo skórovat. To se vydal na výlet z postu pravého obránce Čermák a krásnou kolmicí za obranu vybídl ke skórování Dědiče, který nezaváhal 1:0. Domácí měli ještě spoustu dalších slibných akcí, ale chyběla lepší finální přihrávka a tak skončil první poločas 1:0.

            Druhý poločas to byl festival zahozených šancí domácích. Prvních dvacet minut druhého poločasu se domácí dostávali do šancí po kombinacích, kdy své šance neproměnili 2x Dědič, který nedokázal své střely vměstnat mezi tyče a těsně minul. Poté Jiskra opět po rohu hlavou přestřelil. Při dalším rohu už hlavou raději přihrával Preisslerovi, ale ten z malého vápna též přestřelil. Na hranici vápna se podařilo uvolnit Lukáši Žabkovi, ale místo technické střely volil razanci a též svou střelu nedokázal nasměrovat mezi tyče. Klid domácím dodal až v 65. minutě Petr Dědič, který po přihrávce Preisslera postupoval z mírného úhlu sám na brankáře. Mohl ještě přihrát před prázdnou bránu Šidákovi, ale zvolil zakončení a prostřelil hostujícího golmana 2:0. Domácí gól uklidnil a už se jim ani vzhledem k počasí nechtělo moc běhat. V takovém vedru navíc na umělé trávě to není nic moc. A tak se zápas už jen dohrával a hosté mohli být za konečný výsledek 2:0 vlastně rádi.

            Ještě nutno podotknou, že hosté měli sebou vlastní fanklub a cheerleaders, kteří svůj tým povzbuzovali celý zápas a to se v této soutěži jen tak nevidí.

 

Sestava:

Jirák – Čermák, Jiskra, Preissler, Zejbrlík (65. Vavřena) – Štefan Jiří, Mätzelt, Slavík (70. Havelka), Žabka – Šidák (75. Šída), Dědič

 

Branky: Dědič 2x

Rozhodčí: Rejf                                   Diváků: 30                  ŽK: 0:0

Ostatní výsledky:       Kr. Studánka „B“:Doubí „B“ 5:1, Frýdlant „B“:Jindřichovice 7:2, Gasservis:Jablonné 0:1, Dětřichov:Osečna 2:3, Višňová „B“:H.Řasnice 2:1