Vratislavice : Horní Řasnice 1:0 (0:0)

23.03.2014 23:00

Tak nám v neděli 23.3. začala jarní část soutěže okresního přeboru mužů a počasí teda jarní vůbec nebylo. Teplota se blížila nule, celý den pršelo a předvedený výkon obou mužstev asi taky nikoho moc nezahřál.

            Ze začátku to byla spíš taková oťukávaná. Hosté přijeli s jasnou taktikou – nakopávání míčů dopředu a hra na brejky a té se drželi celý zápas. To domácí, hrající stále ještě své domácí zápasy v Doubí, se asi i chtěli pokusit o kombinační fotbal, ale to jim moc nešlo díky špatnému pohybu, vlastním chybám a nepřesnostem. Ale když už se jim to povedlo, tak bylo hned ve vápně hostí rušno. První šanci měl po centru Žabky Ondra Sandleiter, ale míč se mu po chybě golmana do brány dotlačit nepodařilo. Poté stojí za zmínku ještě střela Čermáka, která též vylekala hostujícího golmana. Hostům se povedl za první poločas jeden z brejků, kdy se od půlky dostal za domácí obranu jejich útočník, ale k zakončení se nakonec nedostal, protože se s ním dobře vrátili domácí a nedovolili mu zakončit. V poslední minutě prvního poločasu při centu Tomáše Šidáka zahrál hostující hráč ve vápně rukou a byla z toho penalta. To se hostujícím hráčům vůbec nelíbilo, ale rozhodčí viděl celou situaci dobře. K exekuci pokutového kopu se postavil Šidák a střelou k pravé tyči nechal bohužel vyniknout hostujícího golmana, který mu vystihl směr. A tak skončil první poločas bez branek.

            Do druhého poločasu nechal rozhodčí hráče ještě trochu vymrznout, když zapískal nástup na hřiště a všichni hráči na něj čekali. Na domácích bylo vidět, že se jim tento výsledek nelíbí, ale herně se jim stále nedařilo. Všechny náznaky šancí končili stejně jako v prvním poločase, buď nepřesností nebo u golmana hostí. To se podařilo zlomit až pět minut před koncem, kdy střela Čermáka našla před brankou nekrytého Šidáka, který byl ve správnou chvíli na správném místě a ten už jen usměrnil míč do brány 1:0. Poté se hosté najednou vrhli do útkoku, ale to si už pozorně bránicí domácí pohlídali a tak utkání skončilo nejtěsnějším možným rozdílem.

 

Hrající trenér Jiskra mohl být nakonec spokojen jen s výsledkem. Předváděná hra nebyla vůbec dobrá a je na čem pracovat a co zlepšovat. V zápase jsme převedli strašně moc nepřesností, které tentokrát naštěstí soupeř nedokázal potrestat, ale nesmí se to už opakovat. Body jsou to velice důležité, protože všechna mužstva v tabulce za námi vyhrála.

 

Sestava:

Jirák – Krejčík, Jiskra, Preissler, Hůza – Sandleiter (46. Mätzelt), Slavík (73. Hlava), Vrána, Čermák – Šidák (86. Šída), Žabka

 

Branky: Šidák

 

Rozhodčí: Čurda