Vratislavice : Nová Ves 1:4 (1:1)

16.08.2014 00:00

1. mistrovský zápas

Průběh utkání :

Utkání oboustranně nepřesnou hrou. Domácí si nedokázali přesně přihrát, hráli hodně nervózně. Hosté je však v mnohém napodobovali jen přispěli navíc už tak nervózní hře tvrdými zákroky, někdy až na hranici možnosti zranění. V prvním poločase se hrálo, kromě posledních dvou minut jen mezi pokutovým územím. První střelu v zápase a to ještě nad vystřeli až po půl hodině hry domácí Opatřil. V závěru poločasu vystřelil z přímého kopu hostující Didi a zablokovaný míč zapadl pod břevno domácí branky 0-1. Ihned z protiútoku snad jediná pěkná akce domácích po trase Žabka,Dědič se vápně prosadil hlavou Opatřil 1-1.

Druhý poločas začal jak první skončil nepřesnou nervózní hrou. Jen, že hosté se dokázali prosadit po hrubých chybách domácí obrany. Nejprve v 55´PVK Bartůňka na malém vápně úplně sám nejmenší hráč na hřišti Didi hlavou 1-2. Chvíli na to v 58´aut hostů, míč propadl celou obranou a na zadní tyči Bartůněk 1-3. V 73´ ve vápně domácích, v chumlu hráčů spadl míč na ruku jednoho z obránců. Hlavní rozhodčí stojící asi pět metrů od přestupku ukázal že k porušení pravidel nedošlo, AR 2 stojící na druhé straně hřiště byl však jiného názoru, po debatě HR ukázal na značku PK. Mezitím však došlo na druhé straně hřiště ke vzájemnému strkání dvou hráčů domácího Exnera a hostujícího Dobiáše. Ten se však náhle skácel na zem. Hostující lavička v počtu asi dvaceti osob, okamžitě vyběhla a obklopila AR 1, ten si praporkem přivolal HR a ke zděšení domácích vyloučil jen domácího hráče.

Hosté po fotbalové stránce zvítězili zaslouženě, na rozdíl od domácích dokázali využít chyb domácích. Domácím hráčům se nevedlo vůbec nic. Nedokázali prodat to, co předváděli v přípravě.

Pohled a dojmy z tohoto zápasu očima trenéra :

Jinak mně bylo z celého zápasu smutno, ne snad ze samotného výkonu hráčů, ale hlavně co se dělo na hřišti i mimo něj ze strany hostujícího mužstva. Na lavičce asi dvacet lidí navíc, rozhodčí nechal bez povšimnutí. Ale co tito rádoby lidé předváděli svým chováním, to snad ani nelze popsat a natož vstřebat. Neustále sprostě hulákali na rozhodčí, hráče.

Jejich hra byla založena na velmi tvrdé hře, poté když se dostali do vedení simulování, polehávání, provokacemi atd,atd.

Toto chování mělo jediný cíl. Rozhodit hráče domácích a vytvořit tlak na rozhodčí. Naši hráči tento tlak neustáli, jejich výkon byl od začátku velmi nervózní, nesoustředěný, kazili mnoho přihrávek a tím ani nemohlo dojít k vytvoření tlaku na soupeře. Obranná fáze byla neustále pod tlakem, přetížená a samozřejmě následovaly chyby, které soupeř dokázal potrestat.

Rozhodčí zpočátku rozhodovali dobře, tvrdou až surovou hru soupeře trestal kartami.

Druhý poločas však, hlavně oba patnáctiletí asistenti jestli úmyslně, nebo následkem chování soupeře to bych jen polemizoval, si začali vymýšlet svoje pravidla kopané.

Z toho všeho je mně hrozně smutno, k fotbalu ve Vratislavicích jsem vrátil, abych pomohl svými zkušenostmi, radami, kterých se mohu domnívat mám dostatek, ale nepředpokládal jsem, že výplod této doby se dostal i na fotbalová hřiště. Největší problém je v tom, že i ti mladí následují poté chování svých rádoby vzorů a přenášejí to i na hřiště, ale i do běžného života. J.Š.

 

Sestava: Jirák - Krejčík Stolín Komárek Bergr - Holubec Preissler Čermák Opatřil - Dědič Žabka

 

Branky vstřelili :

Za Domácí : 43´- Opatřil za Hosty : 42´- Didi, 55´- Didi, 58´- Bartůněk, 77´ - Kverka z p.k.

Střídání :

za Domácí :  65´- Exner za Holubce                                             za Hosty :         12´- Kverka za Smolu

                    74´ - Němec za Preisslera                                                                75´- Komarov za Luk.Adama

                    77´- Sandleiter za Opatřila                                                               80´-Mrija za Didiho

                    82´- Vavřena za Krejčíka

 

ŽK : domácí : 1 hosté : 4

ČK : „ 1: 0

 

Diváků : 20 většinou všichni z řad Nové Vsi

 

Vyloučen hráč domácích v 73´- Exner David – za vražení do protihráče v přerušené hře