Vratislavice : Nová Ves "B" 6:1 (2:0)

07.04.2014 22:54

V neděli se hrálo za celkem příjemného počasí v Doubí další kolo okresního přeboru mužů, kdy „domácí“ hostili tým Nové vsi „B“. Jednalo se o souboj dvou sousedních týmů tabulky, kdy domácí v případě výhry mohli svého soka přeskočit a to se jim také podařilo.

Domácí nastoupili v základní sestavě s dvěma dorostenci a hned od úvodních minut se do svého soupeře pustili a vytvořili si územní převahu. Dařila se kombinace a po jedné z nich se ve 12. minutě trefil krásnou střelou z dvaceti metrů k tyči David Slavík 1:0. Místo toho, aby domácí dále pokračovali ve své hře, přepustili aktivitu hostům a ti se postupně začali osmělovat. Nejprve to byli jen nakopávané balony, ale postupně přebírali i herní aktivitu. Nebezpečný byl zejména útočník hostů Kropáček, který dělal domácí obraně problémy. Během chvíle se dostal do dvou brankových příležitostí, které naštěstí pro domácí nevyužil. Nejprve po stříleném centru nedokázel na zadní tyči usměrnit míč za záda již překonaného brankáře a netrefil branku. A podruhé se dostal do samostatného nájezdu na golmana Pavla Negru. ale ten ho skvěle ustál a vychytal. Tím dodal impuls domácím a ti začali zase hrát, ale většina jejich nadějných akcí končila nedorozuměním nebo nepřesností. Až ve 42. minutě po patičce aktivního Slavíka se trefil opět střelou z vápna Petr Mätzelt 2:0. V téže minutě musel bohužel pro svalové zranění ze hřiště Lukáš Žabka a nahradil ho Jirka Hlava. Poločas se už dohrál a žádná další branka nepadla.

Druhý poločas byl už v režii domácích, kterým se celkem dařila kombinace a také navyšování skóre. V 58. minutě využil opět David Slavík zaváhání hostující obrany a po vhozeném autu se dostal až před hostujícího golmana. Toho bez problémů přehodil a bylo to 3:0. V 66. minutě to už bylo 4:0 pro domácí. To se na křídle prosadil Čermák, odcentroval a krásně našel ve vápně nabíhajícího Tomáše Šidáka, který se hlavou nemýlil. Poté se podařilo hostům zkorigovat výsledek, když se za domácí obranu dostal hostující útočník a při kontaktu nekontaktu najednou rozhodčí pískl penaltu. Tu hostující Kropáček se štěstím proměnil, když si Negru na jeho střelu sáhl a nechybělo moc, aby ji dostal mimo tyče své branky 4:1. Následně dostali šanci i další hráči z lavičky. Tomáše Šidáka nahradil Martin Šída a Honzu Čermáka nahradil další dorostenec Tomáš Strauss. V rozmezí pěti minut měl Jirka Hlava na noze tři gólovky, ale proměnil až tu třetí. Nejprve se dostal tváří v tvář hostujícímu golmanovi, ale bohužel minul branku. Poté se dostal k odraženému míči na hranici malého vápna, ale zády k bráně překopl. Až při třetím pokusu už nedal golmanovi nechytatelnou bombou z hranice malého vápna šanci a bylo to 5:1. V závěru se ještě prosadil šikovný Tomáš Strauss, kdy se při centru prosadil jako štírek mezi hostujícím obráncem a brankářem a dopravil míč do branky 6:1. Poté se už utkání jen dohrálo.

 

Domácí hrající trenér Roman Jiskra byl s výsledkem i hrou celkem spokojen. Kromě asi dvacetiminutové pasáže po prvním vstřeleném gólu jsme měli hru pod kontrolou a dařilo se nám i proměnit své šance. Vzhledem k výsledku si navíc mohli zahrát všichni kluci z lavičky a to je taky velké plus, protože poctivě trénují a čekají na svou šanci. A dalším plusem je zařazení kluků z dorostu do sestavy. Pavel Negru nás podržel, Petr Mätzelt a Tomáš Strauss prokázali, že umí dávat góly.

 

Branky:  12. a 58. Slavík, 42. Mätzelt, 66. Šidák, 85. Hlava, 88. Strauss

Rozhodčí: Frýda, Diváků: 50

ŽK:  2:3

Sestava: Negru – Krejčík, Preissler, Jiskra, Slováček – Čermák (71. Strauss), Slavík, Vrána, Mätzelt – Šidák (75. Šída), Žabka (42. Hlava)